Historikk

forside2

 

logo

 

Tidligere oppdrag

Kurs for Det Norske Oljeselskap.

Kurset ble holdt på Det Norske Teatret og varte i 5 timer. De som deltok var geologer. Jeg viste først min forestilling ”Den lille dama”. Deretter hadde vi en kort fysisk oppvarming. Så ulike øvelser i stemmebruk, samarbeid, lytting, tekstforståelse etc.

Deretter hadde vi master-class. Hver og en hadde med seg utdrag av en presentasjon de jobbet, så viste de et utdrag av dette for resten av gruppa. Etterpå kort evaluering som jeg ledet. Inn i blant øvelser for alle. Veldig god stemning.

Til slutt omvisning på teatret og liten tur i baren.

Kurs for Trondheim kommune- miljøetaten

Kurset var i Verdalen på Stiklestad Hotell. Det var 34 kursdeltakere og varte hele dagen. Først min forestilling ”Den lille dama”. Så ulike oppvarmingsøvelser på gulvet. Løpe litt rundt og bli varm, latter og god stemning! Så øvelser i grupper. Deretter presentasjon av hver og en foran resten av gruppa. Alle ble litt bedre kjent med hverandre og lærte nye ting om sine kollegaer. Veldig givende dag.

Kurs for Otuim sanserom

Kurset ble holdt hos Otium sanserom. Deltakerne var fra ulike yrkesgrupper og varte i 2 timer. Først min forestilling ”Den lille dama” så kort oppvarming. Deretter fikk alle en liten tekst som de presenterte for de andre, med tilbakemeldinger fra meg. Kaffe, te og forfriskninger og mange nye bekjentskaper ble gjort. Veldig hyggelig ettermiddag.

( 2 ganger har jeg holdt kurs her)

Kurs for Ila legesenter.

2 timers kurs for Ila legesenters ansatte. Rolle spill i hvordan behandle de ulike pasientgrupper. Morsomt og mye å lære for alle.

Kurs for Rosenborg Ballklubb

Rosenborg Balklubb arrangerte en dag med presentasjon av sine sponsorer. Jeg viste min forestilling. Masse folk og utrolig god stemming.

Kurs for Helse sørøst

Kurset ble holdt på Helsfyr hotell for helsepersonell spesielt i eldreomsorgen. Jeg viste min forestilling ”Den lille dama” deretter snakket jeg om motivasjon i en krevende jobb, god arbeids moral og ikke minst å finne glede i hverdagen og arbeidet. Veldig god respons og tilbakemeldinger.

Kurs for Sparebank 1

Kurset varte en hel dag og fant sted på Det Norske Teatret. Denn gangen var vi 3 skuespillerkollegaer og meg som hadde en gruppe på 15 stykker hver. Jeg la opp kurset slik at deltakeren skulle bli enda bedre kjent med hverandre og på andre måter enn de blir i det daglige. Fysiske øvelser, stemmebruk, samarbeid, ta hensyn til hverandre, lytte, etc. Omvisning på teatret ble det også tid til, deretter middag og forstilling på teatret. Herlig dag, masse gode tilbakemeldinger.

Kurs for Bul Ungdomslag

Kurset var i lokalet til Bul i Rosenkranzgate. Deltakeren var de som jobber i Bul og noen fra Heimen. Vi holdt på i 2 timer, med forteller teknikk. Alle ble veldig gode til å fortelle en god historie. En superartig ettermiddag hvor vi fikk vite mye om historien til Heimen og bondeungdomslaget.

Kurs for Den Norske Opera og Ballett

Kurset ble holdt i Den Norske Opera og Ballett for alle publikumsverter og de som sitte i bilettlukene.

Jeg viste min forestilling ” Den lille dama” så hadde vi en prestasjons øvelse av hver og en. Jeg fokuserte på hvordan ta imot publikum på hyggeligste vis. Veldig god stemning og glade kursdeltakereJ

Kurs for Norsk Forskningsråd

Vi var i Bikuben på Det Norske Teatret, hvor jeg viste et utdrag fra et stykke, som jeg spilte i, ”Bu betre”. Etterpå spørsmål fra deltakerne om hvordan det er å være skuespiller og hva jeg gjør for å kunne ”levere.”

Kurs for Røde kors

En gruppe fra Røde Kors i Oslo hadde hatt konferanse på Jeløya Radio. Jeg kom ned på dag 2, viste min forestilling ” deretter ulike øvelser med fokus på samarbeid. Jeløya Radio er et nydelig sted, mitt bidrag ble veldig godt mottatt. Flott stundJ

Kurs for Palmer Group

Palmer Group er et vinimportfirma. De hadde en ettermiddag hvor de gjennomgikk salgsstatistikk og hvordan dette kunne bli enda bedre. Jeg viste min forestilling ”Den lille dama” etterpå snakket jeg om hva jeg gjør på en dag jeg slett ikke har lyst til å spille teater, men likevel må gjøre det. Fokus på MOTIVASJON.

Kurs for Making Waves

Making Waves hadde åpent frokostmøte og jeg viste min forestilling ”Den lille dama” Fullt hus og masse hyggelige mennesker som fikk en herlig start på dagen!

Kurs for Øya Helsehus

Øya Helsehus et rehabiliterings sted underlagt St. Olavs hospital i Trondheim. Kurset var for sykepleiere og hjelpepleiere. Viste min forestilling ” Den lille dama”. Så hadde litt fysiske øvelser, lagt opp slik med tanke på det tunge arbeidet som noen ganger sykepleiere og hjelpepleiere utfører. Jeg leste også noen små tekster basert på min far opphold på sykehjem. Veldig gode tilbakemeldinger.

“I forbindelse med KAD – Kommunal Akutt Døgnenhet ved Øya Helsehus,Trondheim – ble åpnet okt 2013 – ble Skuespiller/Coach Hilde Olausson engasjert for dels å være kunstnerisk innslag på selve den offisielle åpning – og dels for å motivere personalet til å ha pågangsmot og motivasjon til å jobbe frem denne nye type helsetilbud for eldre i kommunen. Det ble en stor suksess som både var veldig underholdende og dels veldig motiverende for personalet .Hilde hadde forberedt et program som passet perfekt inn for både vor målgruppe og vort personell.Innslag av egne skrevne tekster og sekvenser som illustrerte motivasjon på en orginal og reflekterende måte – var med til å gi vor KAD avd en flott start.”

Kurs for Econa

Econa er fagforbundet til siviløkonomer. De har laget et opplegg hvor de skal undervise en dag på ungdomsskoler i økonomi. Kurset har de kalt Økonomiglede. Et flott tilbud til ungdom! Jeg viste min forestilling ”Den lille dama”. Deretter korte oppvarmingsøvelser, både for kropp og stemmen. Så var hver og en oppe og presentere seg selv og resten av gruppe fungerte som et klasserom. Tilbakemeldinger fra meg på hva som eventuelt kunne gjøres bedre. Veldig nyttig for deltakerne som kan bruke dette i klasseroms situasjon.

( Dette har jeg gjort 2 ganger og skal gjøre det igjen)

Kurs for KPMG

KPMG er en stor bedrift med kontorer over hele verden som driver med revisjons og rådgivningstjenester for bedrifter. Jeg har undervist 3 stykker som arbeider der. Mitt bidrag var å komme med gode råd og tips til hvordan de og deres presentasjon kunne fremstå på best mulig måte. Målet deres var å bli partnere i selskapet, alle 3 ble det!

Kurs for Arbeider Bevegelsens Arbeidsgiverforening

Deltakerne var på Hotell Bristol og jeg viste min forestilling ”Den lille dama” som et lite avbrekk i en et stramt kursprogram. Det fungerte kjempebra som inspirasjon og input.

“Hilde Olausson holdt en inspirerende og morsom presentasjon/forestilling for årsmøtet til Arbeiderbevegelsens Arbeidsgiverforening (AAF). Med utgangspunkt i eget liv og virke formidler Olausson på en treffende måte hvordan vi alle har ansvar for arbeidsmiljøet og for å skape resultater i felleskap. Medlemsforetakene i AAF, som hovedsakelig er store aktører innenfor norsk arbeidslivspolitikk, var svært begeistret for presentasjonen. Flere ønsker å benytte forestillingen i deres egne organisasjoner.”

 

* Jeg har hatt 3 ulike klienter som har ønsket hjelp med å holde taler. Diksjon. Presentasjon av seg selv. Hvordan opptre foran et stort publikum.